Donut Nasıl Yapılır?
• Öncelikle hamuru için sütü tencereye ekleyip ocağa alıyoruz ve sıcağa yakın olacak şekilde ısıtıyoruz.
• Daha sonra üzerine maya ve şekeri ekliyoruz. Karıştırıp üzerini kapatıyoruz ve 5-6 dakika kadar bekliyoruz.
• Biraz dinlendikten sonra üzerine sıvı yağ, tuz, su, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek karıştırıyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
• Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklarla diziyoruz.
• Üzerine temiz bir havlu veya bez örtüp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
• Yarım saat kadar mayalandıktan sonra ortalarını yuvarlak bir aparatla kesiyoruz.
• Hazırladığımız donut hamurlarını kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
• Kızarttığımız hamurları kağıt havlu serili bir tabağa alıyoruz.
• Ilıyan donutların üzerini Callei çikolata sosu veya Callei fondue ile kaplayıp süslüyoruz.
Afiyet olsun.
Hamuru için:
• 1 çay bardağı sıcağa yakın ılık süt
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket instant kuru maya
• Yarım çay bardağı ılık su
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• Yarım çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta
• 2,5-3 su bardağı kadar un
Üzeri için:
• Callei Çikolata Sosu veya Fondue
• Renkli pasta süsleri veya Hindistan cevizi vs.
Kızartmak için:
• Sıvı yağ