Skip links
Donut Nasıl Yapılır?

Donut Nasıl Yapılır?

Donut Nasıl Yapılır?

• Öncelikle hamuru için sütü tencereye ekleyip ocağa alıyoruz ve sıcağa yakın olacak şekilde ısıtıyoruz.

• Daha sonra üzerine maya ve şekeri ekliyoruz. Karıştırıp üzerini kapatıyoruz ve 5-6 dakika kadar bekliyoruz.

• Biraz dinlendikten sonra üzerine sıvı yağ, tuz, su, yumurta ve yavaş yavaş un ekleyerek karıştırıyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

• Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklarla diziyoruz.

• Üzerine temiz bir havlu veya bez örtüp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.

• Yarım saat kadar mayalandıktan sonra ortalarını yuvarlak bir aparatla kesiyoruz.

• Hazırladığımız donut hamurlarını kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.

• Kızarttığımız hamurları kağıt havlu serili bir tabağa alıyoruz.

• Ilıyan donutların üzerini Callei çikolata sosu veya Callei fondue ile kaplayıp süslüyoruz.

Afiyet olsun.

Malzeme Listesi

Hamuru için:
• 1 çay bardağı sıcağa yakın ılık süt
• 2 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket instant kuru maya
• Yarım çay bardağı ılık su
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• Yarım çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta
• 2,5-3 su bardağı kadar un

Üzeri için:
• Callei Çikolata Sosu veya Fondue
• Renkli pasta süsleri veya Hindistan cevizi vs.

Kızartmak için:
• Sıvı yağ

İncele
Sürükle