Skip links
Dondurma Nasıl Yapılır

Dondurma Nasıl Yapılır?

Dondurma Nasıl Yapılır

• Vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayırıyoruz.

• Bir tencerede süt, salep ve şekerin yarısıyla birleştirip pişirmeye başlıyoruz.

• Karıştıra karıştıra pişirip kıvam almasını sağlayoruz.

• Koyulaşınca içinden vanilya çubuğunu çıkarıp ve soğumaya bırakıyoruz.

• Kremayı bir kaseye alıp mikserle hızlı ayarda çırpıyoruz.

• Yumurtaların sarılarını ve akını ayırıyoruz.

• Şekerin kalanını yumurtaların sarısını ekleyip çırpıyoruz.

• Bu karışımı sürekli hızlı hızlı çırparak benmaride 5 dakika pişiriyoruz.

• Ardından benmari kasesini soğuk suya koyup soğumasını sağlıyoruz.

• Soğuyan yumurtalı karışımı sütlü karışıma yavaş yavaş ekliyoruz. İkisi karışınca, karışımı kremaya yediriyoruz.

• Streç filmle kapladığınız bir kasenin içine dondurma karışımımızı aktarıyoruz.

• Üzerini spatula yardımı ile düzleştirip streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya alıp bir gece bekletiyoruz. 

• 1 gün sonra Callei çikolata sosları ile dondurmanızın lezzetine lezzet katarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Malzeme Listesi

İçindekiler:
• 5 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı toz salep
• 1,5 su bardağı toz şeker
• Yarım çubuk vanilya
• 400 gram sıvı krema
• 3 adet yumurta sarısı
• 2 küçük parça damla sakızı

Üzeri için:
• Callei Çikolata Sosu 
• İsteğe bağlı fındık parçaları

İncele
Sürükle