Dondurma Nasıl Yapılır?
• Vanilya çubuğunu ortadan ikiye ayırıyoruz.
• Bir tencerede süt, salep ve şekerin yarısıyla birleştirip pişirmeye başlıyoruz.
• Karıştıra karıştıra pişirip kıvam almasını sağlayoruz.
• Koyulaşınca içinden vanilya çubuğunu çıkarıp ve soğumaya bırakıyoruz.
• Kremayı bir kaseye alıp mikserle hızlı ayarda çırpıyoruz.
• Yumurtaların sarılarını ve akını ayırıyoruz.
• Şekerin kalanını yumurtaların sarısını ekleyip çırpıyoruz.
• Bu karışımı sürekli hızlı hızlı çırparak benmaride 5 dakika pişiriyoruz.
• Ardından benmari kasesini soğuk suya koyup soğumasını sağlıyoruz.
• Soğuyan yumurtalı karışımı sütlü karışıma yavaş yavaş ekliyoruz. İkisi karışınca, karışımı kremaya yediriyoruz.
• Streç filmle kapladığınız bir kasenin içine dondurma karışımımızı aktarıyoruz.
• Üzerini spatula yardımı ile düzleştirip streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya alıp bir gece bekletiyoruz.
• 1 gün sonra Callei çikolata sosları ile dondurmanızın lezzetine lezzet katarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
İçindekiler:
• 5 su bardağı süt
• 1 yemek kaşığı toz salep
• 1,5 su bardağı toz şeker
• Yarım çubuk vanilya
• 400 gram sıvı krema
• 3 adet yumurta sarısı
• 2 küçük parça damla sakızı
Üzeri için:
• Callei Çikolata Sosu
• İsteğe bağlı fındık parçaları